Cruinneachadh Chloinn Chamshroin aig Taigh Achadh na Càiridh
PAN_17_CAMERONGATHERING3
cinnidhean
tachartasan chinnidhean
taighean
Clan Cameron Gathering at Achnacarry House

Gu meadhan an 18mh linn b'e adhbhar cruinneachadh cinnidh a bhith a' comharrachadh deireadh an fhoghair, a bhith a' comhairleachadh mu ghnothaichean a' buntainn ris a' chinneadh, no airson ullachadh airson creich. A-nis tha cruinneachaidhean cinnidh, mar a chithear aig Cruinneachadh Chloinn Chamshroin an seo, airson a bhith a' cumail suas cheangalaichean agus dàimh a' chinnidh.

Tha Taigh Achadh na Càiridh (ris an canaiste cuideachd Caisteal Achadh na Càiridh), a tha eadar Loch Long agus Loch Lòchaidh, air a bhith na chathair do Chamshronaich Loch Iall bho na 1660an. Chaidh an togalach tùsail a sgrios ann an 1746 le fir a bha fo òrdugh a' Chaiptein Seòras Rothach Culcairn, mar pheanas airson a' phàirt a ghabh Loch Iall anns an '45. Thòisich ath-thogail an taighe ùir, a bha air a dhealbhachadh le Seumas Gilleasbuig Greumach, ann an 1802 ged nach deach crìoch a chur air gu 1835-7.

Rè an Dara Cogaidh, bha an taigh air a chleachdadh mar àite-trèanaidh do Chommandos Bhreatainn, do na US Rangers, agus do shaighdearan bho airm eile a bha air taobh Bhreatainn.

cinnidhean; tachartasan chinnidhean; taighean; caistealan

Jimmy Nairn & Son