An 'Singing Molecatcher of Morayshire' à Sgìre Mhoireibh' (1 de 6)
GB1796_SINCLAIR_JOHNMACDONALD_01

Aye, he says. All right, the Highland Fling.

[John sings, followed by applause]

òrain; canntaireachd; claistinneach

Bill Sinclair Audio: Singing Molecatcher of Morayshire

B' e òranaiche, feadalaiche, seinneadair phort-a-beul agus cluicheadair meiliòidian a bh'ann an Iain Dòmhnallach nach maireann, à Baile nan Gamhna ann an Eilginn. Bha e ag obair a' glacadh fhaimh agus bha e air ainmeachadh mar an 'Singing Molecatcher of Morayshire'. <br /> <br /> A bharrachd, bho na 1940an gu na 1980an, bha e na neach-naidheachd airson "World's Fair", pàipear-naidheachd seachdaineach airson gnìomhachas an t-siorcais agus nam fèilltean. A' sgrìobhadh fon ainm-phinn "WellWisher", bha e ag aithris air tachartasan agus leasachaidhean ann an Alba ann an colbh fon tiotal "Notes from Scotia".<br /> <br /> Bhiodh Iain a'dèanamh phupaidean cuideachd agus a'cur air chois chuirmean-cluiche do chloinn. Anns an earrann èisteachd seo, tha Iain air àrd-ùrlar a'dibhearsain le clann ann an Taigh-tasgaidh agus Gailearaidh Ealan Inbhir Nis.<br /> <br /> All right, Donald, what are you going to do the - the Highland Fling? Get on with it. <br /> <br /> Donald: Aye. <br /> <br /> Aye, he says. All right, the Highland Fling. <br /> <br /> [John sings, followed by applause]<br /> <br /> Ìomhaigh - Elvis Payne. Tha an obair seo air a ceadachadh leis an Creative Commons Attribution 2.5 License.