An 'Singing Molecatcher of Morayshire' à Sgìre Mhoireibh' (2 de 6)
GB1796_SINCLAIR_JOHNMACDONALD_02

Wrappit in the arms of ma ploughboy-o

I'll follow the rovin ploughboy-o'

òrain; canntaireachd; claistinneach

Bill Sinclair Audio: Singing Molecatcher of Morayshire

B' e òranaiche, feadalaiche, seinneadair phort-a-beul agus cluicheadair meiliòidian a bh'ann an Iain Dòmhnallach nach maireann, à Baile nan Gamhna ann an Eilginn. Bha e ag obair a' glacadh fhaimh agus bha e air ainmeachadh mar an 'Singing Molecatcher of Morayshire'. <br /> <br /> A bharrachd, bho na 1940an gu na 1980an, bha e na neach-naidheachd airson "World's Fair", pàipear-naidheachd seachdaineach airson gnìomhachas an t-siorcais agus nam fèilltean. A' sgrìobhadh fon ainm-phinn "WellWisher", bha e ag aithris air tachartasan agus leasachaidhean ann an Alba ann an colbh fon tiotal "Notes from Scotia".<br /> <br /> Bhiodh Iain a'dèanamh phupaidean cuideachd agus a'cur air chois chuirmean-cluiche do chloinn. Anns an earrann èisteachd seo, tha Iain air àrd-ùrlar a'dibhearsain le clann ann an Taigh-tasgaidh agus Gailearaidh Ealan Inbhir Nis.<br /> <br /> I hid a letter sent me by the lady through the post, askin me tae sing my famous song, 'The Roving Ploughboy', which had a run of thirteen weeks on the BBC in 1970. This is 'The Roving Ploughboy', composed by me in - sixty-eight years ago, an it's now sung all around the world, in the Red Indian camps an the Eskimos.<br /> <br /> 'Cam saddle tae me my auld grey mare<br /> Cam saddle tae me my bonnie-o<br /> An I'll tak the road an I'll go far away<br /> After the rovin ploughboy-o<br /> <br /> Ploughboy-o, oh ploughboy-o<br /> I'll follow the rovin ploughboy-o<br /> <br /> Last night I lay on a fine feather bed<br /> Sheets an blankets cosy-o<br /> This night I maun lie in a cauld barn den<br /> Wrappit in the arms of ma ploughboy-o<br /> <br /> Ploughboy-o, oh ploughboy-o<br /> I'll follow the rovin ploughboy-o'<br /> <br /> That's all Ah'm able to sing though because Ah've been very ill since a while, as my wife can tell ye. So has she. So, ye'll excuse me not singing the whole song to ye<br /> <br /> Ìomhaigh - Elvis Payne. Tha an obair seo air a ceadachadh leis an Creative Commons Attribution 2.5 License.