Sealladh geamhraidheil faisg air Inbhir Nis
J Nairn
dròbhairean
rathad na dròbha
eaglaisean
Winter scene near Inverness

1950an

sneachda; geamhradh; taighean fo shneachd; seallaidhean sneachda; dròbhairean; rathad na dròbha; eaglaisean

Jimmy Nairn & Son

'S e seo sealladh sa gheamhradh air Deimhidh, faisg air Inbhir Nis. Chaidh còir-sgrìobhte a bhuileachadh air Eaglais Deimhidh san 13mh linn. Bha co-dhiù dà eaglais ann roimhe ach 's ann bho 1826 a tha an togalach a tha ann an-diugh. 'B e an luchd-togail MacPhàil & MacPhàrlain agus chaidh a' mhion-thomhas a chur air dòigh le Alasdair Grannd, maor aig Mac an Tòisich, ceann-cinnidh agus uachdaran na sgìre.<br /> <br /> Fad iomadh bliadhna b' ann mar '(the)kirk of the golden cockerel' a dh'aithnicheadh an eaglais do na dròbhairean, mar thoradh air coileach-sìde annasach air a' mhullach. Leis an ionad fhollaiseach aice, tha an eaglais na chomharra-tìre aithnichte ri taobh rathad an A9. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>