Seud-muineil airgid ga thoirt do bhean a' Phrobhaist, 1955
J Nairn
bùirdeasach
bùirdeiseach
saoranaich
Presentation of silver chain for Provost's wife, 1955

1950an

probhaistean; borghan rìoghail; bailtean malairt rìoghail; bailtean rìoghail; bùirdeasach; bùirdeiseach; saoranaich

Jimmy Nairn & Son

Air 14 Giblean 1955 aig fàilteachas a chaidh a chumail sa mhadainn ann an Taigh a' Bhaile, Inbhir Nis, chaidh seud-muineil le òradh airgid le suaicheantas Borgh Inbhir Nis a thoirt don Phrobhaist Seumas Mac an Tòisich Griogair airson a bhean. Bhiodh i a' cleachdadh seo aig tachartasan catharra. Chaidh a chur timcheall gualann a' Bh-uas Griogair le Mgr Teàrlach MacRath, Oifigear na Comhairle. Chaidh a thoirt dhi dìreach beagan uair a thìde ro thachartas na b'fhaide den latha anns an Taigh-dhealbh Playhouse nuair a chaidh Saorsa Borgh Rìaghail Inbhir Nis a bhuileachadh air an Fhìor Urr Tòmas MacIain, Cathraiche Bòrd Dealain-uisge Ceann a Tuath na h-Alba; Sir Ùisdean MacCoinnich, seann Probhaist Inbhir Nis; agus an Caiptean Anthony Miers, a rinn cliù dha fhèin mar chommandair bàta-tumaidh ann an 1942. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>