Saorsa Borgh Inbhir Nis ga toirt seachad, 1955
J Nairn
bùirdeasach
bùirdeiseach
saoranaich
Freedom of the Burgh of Inverness awarded, 1955

1950an

probhaistean; borghan rìoghail; bailtean malairt rìoghail; bailtean rìoghail; bùirdeasach; bùirdeiseach; saoranaich

Jimmy Nairn & Son

Air 14 Giblean 1955 aig tachartas an Taigh-dhealbh a' Phlayhouse, chaidh Saorsa Borgh Rìaghail Inbhir Nis a bhuileachadh air triùir fhear: am Fìor Urr Tòmas MacIain, Cathraiche Bòrd Dealain-uisge Ceann a Tuath na h-Alba; Sir Ùisdean MacCoinnich, C.B.E., seann Probhaist Inbhir Nis eadar 1934 agus 1945 agus Leas-chathraiche Bòrd an Dealain Uisge; agus an Caiptean Anthony Miers, a rinn cliù dha fhèin mar chommandair bàta-tumaidh ann an 1942. Thug am Probhaist Seumas Mac an Tòisich Griogair cuaichean airgid agus fàinneachan òir do na burgesses ùra mar shamhla air am pòsadh don Bhorgh Rìoghail. B' e seo an tachartas poblach mu dheireadh aig Probhaist Griogair mus do leig e dheth a dhreuchd. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>