An 'Singing Molecatcher of Morayshire' à Sgìre Mhoireibh' (5 de 6)
GB1796_SINCLAIR_JOHNMACDONALD_05

An then this is the - this is a chimpanzee.

Interviewer: Well, there must be an awful lot of work even in making these puppets and things?

òrain; canntaireachd; claistinneach

Bill Sinclair Audio: Singing Molecatcher of Morayshire

B' e òranaiche, feadalaiche, seinneadair phort-a-beul agus cluicheadair meiliòidian a bh'ann an Iain Dòmhnallach nach maireann, à Baile nan Gamhna ann an Eilginn. Bha e air ainmeachadh mar 'Singing Molecatcher of Morayshire'. <br /> <br /> A bharrachd, bho na 1940an gu na 1980an, bha e na neach-naidheachd airson "World's Fair", pàipear-naidheachd seachdaineach airson gnìomhachas an t-siorcais agus nam fèilltean. A' sgrìobhadh fon ainm-phinn "WellWisher", bha e ag aithris air tachartasan agus leasachaidhean ann an Alba ann an colbh fon tiotal "Notes from Scotia".<br /> <br /> Bhiodh Iain a'dèanamh phupaidean cuideachd agus a'cur air chois chuirmean-cluiche do chloinn. Anns an earrann èisteachd seo, a chaidh a chlàradh às dèidh cuirm-chluiche dha grunn chloinne ann an Taigh-tasgaidh agus Gailearaidh Ealan Inbhir Nis, tha Iain a'taisbeanadh cuid de a phupaidean do dh'Uilleam Mac na Ceàrdaich. <br /> <br /> Interviewer: Can you describe one or two of the things to me that you've got there? You've got a couple of cases here full of, of clowns and dolls and - Och, I don't know what else you haven't got. <br /> <br /> The head - Ah didnae make the head of course but Ah made the rest of the body an -<br /> <br /> Interviewer: This is a Highlander, isn't it?<br /> <br /> A Highlander, aye. An he dances tae me diddlin, you see?<br /> <br /> Interviewer: Very good.<br /> <br /> An then this is the - this is a chimpanzee.<br /> <br /> Interviewer: Well, there must be an awful lot of work even in making these puppets and things?<br /> <br /> Och, aye. I get faces from - not now - but Ah used to get them from America, an my daughter was out in Germany an went to see all the big circuses there, an she bought faces from them an sent them home tae me an her husband, he was playing in Billy Smart's Band for a while and he got heads for me an Ah built them into puppets - far bigger ones that Ah can't carry in the cases. But Ah loan them out to people. Ah don't charge. Ah just give them to parties an that.<br /> <br /> Ìomhaigh - Elvis Payne. Tha an obair seo air a ceadachadh leis an Creative Commons Attribution 2.5 License.