Togalach Conn, Sràid Inglis
J Nairn
Conn's Building, Inglis Street

Bha taigh-bidh Stewart air taobh eile na sràide.

taighean-bìdh; bùithtean sùiteis; milseanaiche; margaidhean; fèilltean

Jimmy Nairn & Son

Bha taigh-bidh agus Confiserie Conn suidhichte ann an Sràid Inglis, Inbhir Nis. Bha iad leis an Eadailteach Mgr Victor Conn. Air taobh clì togalach Conn, bha Watson, taxidermist agus an Club Bar. Air an làimh dheis, bha bùth Walkers a bhiodh a' reic rudan tartain, dèideagan, rudan leathair agus an leithid.<br /> <br /> Bha taigh-bidh Stewart air taobh eile na sràide.<br /> <br /> Chaidh Sràid Inglis ainmeachadh às dèidh Probhaist Uilleam Inglis. B' àbhaist don rathad seo a bhith mar cheangal gu math trang eadar margadh-biadh agus margadh sprèidh a' bhaile. <br /> <br /> Rachadh Margadh Latha Fèill Mhìcheil a chumail air Sràid Inglis, cho math ri Sràid na h-Acadamaidh agus an Eastgate san t-Sultain gach bliadhna. B' aithnichear na b' fheàrr e mar "Margadh a' Chaise" oir bhiodh daoine a reic caise is bainne a rinneadh san àite aig an fhèill seo. An-diugh is e sràid do luchd-coiseachd a-mhàin a tha seo. Chaidh a' mhòr-chuid de na toglaichean ann an Sràid Inglis a thogail san 19mh linn. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>