Ceann Lòsaidh, Taisbeanadh Adhair Blàr Bhreatainn, An t-Sultain 1956
Ceann Lòsaidh
Kinloss, Battle of Britain Air Display, Sept 1956

MOIREIBH

galathan; subhachas

Jimmy Nairn & Son

Tractar a' tarraing càirtean làn de dhaoine a bha an làthair aig Taisbeanadh Adhair Blàr Bhreatainn ann an Ceann Lòsaidh,, san t-Sultain 1956.<br /> <br /> B' e Blàr Bhreatainn an t-ainm, a chaidh a chur às leth Winston Churchill bho thùs, a bh' air a thoirt don ionnsaigh adhair sheasmhach a rinn na Gearmailtich an aghaidh Breatainn agus a feachdan adhair. B' e neo-chomas nan Gearmailteach ceannas fhaighinn san adhair aon de am prìomh dhuilgheadasan air an slighe gus an cogadh a chall.<br /> <br /> Dh'fhosgail RAF Ceann Lòsaidh ann an 1939 ann am Bàgh Inbhir Èireann, air Linne Mhoireibh. B' e an campa dachaigh an loidhne Nimros MR2, gus an deach am prògram a stad anns an Dùbhlachd 2009. Chaidh a chur An cèill san Dàmhair 2010 gun deigheadh an campa a chur air clhuaineas mar phàirt de Lèirmheas Dìon agus Tèarainteachd Ro-innleachdail. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>