TIOTAL
Bòrd-fiosrachaidh Bòrd Margaidheachd Bainne Ceann a Tuath na h-Alba ,Taigh-tasgaidh nan Cur-seachadan, 1956
PAN_32_001
1956
J Nairn
20876
taisbeanaidhean
North of Scotland Milk Marketing Board Stand, Hobbies Exhibition, 1956

Seo am bòrd aig Bòrd Margaidheachd Bainne Ceann a Tuath na h-Alba aig Taisbeanadh Cur Seachadan a chaidh a chumail ann an Inbhir Nis ann an 1956. Tha sanasan ann airson biadh reòthte agus bathair-bainne agus tha frids no reòdhadair mar phàirt den taisbeanadh.

Chaidh Bòrd Margaidheachd Bainne Ceann a Tuath na h-Alba a stèidheachadh ann an 1934 gus prìs bharantaichte a thoirt do thuathanaich-bainne agus gus cothrom a thoirt dhaibh smachd a bhith aca air margaidheachd an cùis bathair. B' e sgìre na buidhne an toiseach Gallaibh, Cataibh, Ros is Cromba, Schd Inbhir Nis agus Schd Inbhir Narann. Chaidh Moireabh a chur ri seo ann an 1944 agus Arcaibh ann an 1946. Bha prìomh oifis a' Bhùird ann an Sràid Greig ann an Inbhir Nis.

Chaidh 900,000 galan de bhainne a dhèanamh sa chiad bliadhna den bhuidhinn. Chaidh seo am meud gu 2,000,000 galan ann an 1939 agus 7,588,898 galan ann an 1950. Bha e na phàirt cudromach de dh'obair na buidhne a bhith a' dèanamh cinnteach gun robh corrlach sam bith de bhainne a' dol gu àiteachan iomallach anns na h-Eileanan Siar. Tha na geàrr-chunntasan, cunntasan, aithisgean agus stuthan margaidheachd aig Bòrd Margaidheachd Bainne Ceann a Tuath na h-Alba eadar 1934 agus 1990 a-nis ann an Tasglann Comhairle na Gàidhealtachd ann an Inbhir Nis.

taisbeanaidhean

Jimmy Nairn & Son