Bàtaichean-iasgaich ann an Acarsaid Steòrnabhaigh
Steòrnabhagh
Innse Gall
gnìomhachas an iasgaich
Fishing boats in Stornoway Harbour

ROS: Steòrnabhagh

1950an

iasgach; tràlairean; bàtaichean; acarsaidean; cidheachan; eileanan; Innse Gall; gnìomhachas an iasgaich

J Nairn

Jimmy Nairn & Son

Tha fear de na prìomh acarsaidean nàdarra san t-saoghal ann an Steòrnabhagh, prìomh bhaile nan Eilean Siar. Bha còrr is 1,000 bàta stèidhichte ann nuair a bha sgadan pailt anns na 1800an. Bha mòran de dh' iasg geal is de sgadan ga chur gu tìr ann.<br /> Ann an 1865, chaidh Coimisean Cidhe is Acarsaid Steòrnabhaigh a stèidheachadh airson coimhead an dèidh na h-acarsaid.<br /> <br /> An-diugh, tha soithichean chompanaidhean ola, soithichean-luchd malairteach is gnìomhachais, aiseag nan carbadan gu Ulapul is sgothan prìbheideach ga thadhal. Tha mòran ag iasgach cuideachd, ach chan eil dad faisg air 1,000 bàta ann.<br /> <br /> Tha am bàta air an taobh chlì clàraichte ann am Banbh, BF 489, is am bàta air an taobh dheas clàraichte ann an Steòrnabhagh, SY 667 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>