A' dol air itealan aig Port Adhair Steòrnabhaigh
PAN_BOARDING_BEA_A
turasan-adhair
bàtaichean-adhair
Boarding a plane at Stornoway Airport

ROS: Steòrnabhagh

1950an

companaidhean-itealain; puirt-adhair; itealain; raoin-adhair; còmhdhail; siubhal; turasan-adhair; bàtaichean-adhair

J Nairn

Jimmy Nairn & Son

Chaidh port-adhair sìobhalta fhosgladh faisg air Steòrnabhagh, Leòdhas, ann an 1937. Anns a' Ghiblean 1941 bha am port-adhair fo smachd Fheachd an Adhair airson ionnsaighean an aghaidh bhàtaichean-aigeann is shoithichean. B' e àite cudromach a bh'ann do dh'itealain nan co-chòmhragaichean a bha a' dol thar A' Chuain Shiar. Gheibheadh itealain nach dèidheadh ach astar goirid thar a' chuain, beag air bheag, a-null ann an ceumannan: Steòrnabhagh - Innis Tìle - A' Ghraonlainn - Talamh an Èisg - Na Stàitean Aonaichte.<br /> <br /> Bha NATO a' cleachdadh a' phort-adhair mar Champa Iomairt Adhartach airson itealain a bha a' dìon na nèibhi eadar 1986 is 1993. Tha am port-adhair a' toirt taic do Sheirbhis Charbad-eiridinn na h-Alba is tha heileacoptair nam maor-chladaich stèidhichte an sin cuideachd.<br /> <br /> Thòisich Buidheann Adhair Bhreatainn is na Roinn Eòrpa san Lùnastal 1946. Bha seachd roinnean ann, a rèir sgìrean.<br /> <br /> 'S dòcha gur e Douglas DC-3 Pioneer an t-itealan anns an dealbh seo, oir b' e sin an seòrsa itealain a bh'anns an Roinn Albannach sna 1950an <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>