Seòmar Dhuaisean
Alltar
Gordan Cuimeanach
taighean dùthchail
oighreachdan
Trophy Room

Seòmar air a sgeadachadh le cabair fhèidh agusbuill-airm. 'S e an Ridire A.P. Gòrdan Cuimeanach à Taigh Alltar, faisg air Farrais, coimiseanair na dealbh seo agus chaidh a togail air 18 Am Faoilleach 1932. Mar sin thathar a' meas gun do thogadh an dealbh air Oighreachd Alltar. Ach dh'fhaodadh gur ann am bad-eigin eile a tha an loidse. Tha leabhraichean mu shealg air an sgrìobhadh le buill dhen aon teaghlach. Nam measg tha "A hunter's life, in South Africa" le Roualeyn Gordan Cuimeanach (Moireach, gun cheann latha) agus 'Five Years of a Hunter's Life in the Far Interior of South Africa. With notices of the native tribes, and anecdotes of the chase of the lion, elephant, hippopotamus, giraffe, rhinoceros, &c' leis an aon ùghdar (Lunnainn: Moireach, 1850). Chaidh Taigh Alltar ath-nuadhachadh leis an Ridire Uilleam Gordan Cuimeanach aig deireadh na naoidheamh linn deug agus 's e Iain Kinross an t-ailtire a bh' air. Chaidh a leagail ann an 1962

Seòmar Dhuaisean

1930an

loidsichean; buill-airm; cabair fhèidh; Taigh Alltar; Gordan Cuimeanach; taighean dùthchail; oighreachdan

David Whyte Collection, Highland Photographic Archive