Dealbh den teaghlach Urchadan
neo-aithnichte
David Whyte Studio
teaghlaichean
culaidhean choimheach
Urquhart Family Portrait

Chaidh an dealbh seo a thogail aig ath-aonadh den teaghlach Urchadan, à Inbhir Nis, 's dòcha airson Banais Òrach. Bha fear den teaghlach ag obair aig an companaidh marsantachd Jardine MacMathain, is chaidh e a dh'fhuireach ann an Hong Kong, far an do phòs e boireannach Sìneach. Chaidh esan is a theaghlach gu Canada a-rithist. Aig deireadh na 1940an, thadhal iad ann an Inbhir Nis is choinnich na h-Urchadain Sìneach na co-oghan Albannach aca.

Chaidh Jardine MacMhathain a stèidheachadh ann Canton ann an 1832 le Uilleam Jardine, à Loch Mhabain, ann an Dùn Phris is Gall-Ghaidhealaibh, is Seumas MacMhathain as An Luirg ann an Cataibh. Bha an companaidh a' brosnachadh Hong Kong a stèidheachadh anns na 1830an. Bha iad ag as-mhalairt tì gu Breatann is ag in-mhalairt gual, meatailtean is innealraidh gu Sìna. An dèidh sin, leudaich iad an gnìomhachas gus Iapan, Na h-Innseachan is pàirtean eile de Shìna a ghabhail a-steach, is bha iad ag obair ann am bancaireachd, luingearachd, àrachas, siùcar, cotan is tochladh cuideachd

teaghlaichean; culaidhean choimheach

David Whyte Collection, Highland Photographic Archive