Sgioba Lùth-chleasachd, Armlann an Sìophortach, 1952.
Dùn Deòrsa
cupannan
sgiathan
fo-cheannard
Athletics Team, Depot Seaforth Highlanders, 1952.

Bhuannaich sgioba lùth-chleasachd bho Armlann nan Sìophortach Co-fharpais Lùth-Chleasachd Command na h-Alba ann an 1952. Ann am meadhan na deilbhe-buidhne seo, a chaidh a thogail taobh a-muigh Bloc an Luchd-obrach ann an Dùn Deòrsa, chithear caiptean an sgioba, An Caiptean Dòmhnall R MacillFhinnein aig na Sìophortaich. Chaidh e do dh'Acadamaidh Rìoghail Inbhir Nis agus mar a athair, ghabh e anns na Sìophortaich. Fhuair e coimisean ann an 1945. Bha e an ceann a' Chiad Bhuidheann-chatha de Ghàidheal na Banrigh eadar 1967 agus 1969 agus leig e dheth a dhreuchd aige na Cheann-feadhna ann an 1981. Chaochail e ann an Dùn Èideann ann an 2007. Am measg nan daoine San dealbh seo, tha an Seàirdeant Dick Foss (na suidhe, an treas fear bhon taobh dheas), agus Ailig Spence (na sheasamh aig deireadh na sreath). Is e oidean PT a th' anns an fheadhainn air a bheil geansaidhean srianach dubh is dearg.

(Chaidh am fiosrachadh seo a thoirt seachad le Taigh-tasgaidh Rèisimeideach nan Gàidheal, Dùn Deòrsa). Ma tha fiosrachadh sam bith agaibh mu dhuine sam bith eile san deilbhe, nach leig sibh fios thugainn?

saighdearan; cupannan; sgiathan; fo-cheannard

David Whyte Collection, Highland Photographic Archive