Maris agus Coleen NicDhonnchaidh
Neo-iomchaidh
co-fharpaisean
aodach làitheil
Maris and Coleen Robertson

[Taing dha Kath Shanks agus Florrie Russell airson an fhiosrachadh seo]

1950an

dannsairean; a' danns'; Gàidhealach; Eideadh Gàidhealach; culaidhean; taisbeanaidhean; co-fharpaisean; aodach làitheil

David Whyte Collection, Highland Photographic Archive

'S e Maris (clì) agus Coleen NicDhonnchaidh a th' anns na dannsairean Gàidhealach seo. B' iad a b' òige de cóig pheathraichean a bha uile nan dannsairean Gàidhealach. B' e Anna, Iona agus Floran ainmean nam peathraichean eile.<br /> <br /> B' e tidsear dannsa ann an Inbhir Nàrann a bh' ann an Anna agus bha sgoil dhannsa a bha air leth soirbheachail aig Iona ann an Inbhir Nis. Bha a buidheann gu riaghailteach a' gabhail pàirt ann an "The Kilt is our Delight" a bha a' ruith ann am mìosan an t-samhraidh ann am Pàirc na Coinneimh a Tuath. Chaidh mòran de sgoilearan Iona air adhart gus farpais a dhèanamh aig co-fharpaisean mòra dannsa Gàidhealach agus bha grunnan dhiubh nam buadhaichean ann an dannsa Gàidhealach.<br /> <br /> [Taing dha Kath Shanks agus Florrie Russell airson an fhiosrachadh seo] <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>