Caisteal Inbhir Nis agus seann Drochaid Nis
David Whyte Studio
Inverness Castle and the old Ness Bridge

Sealladh de Chaisteal Inbhir Nis, o bhruach an ear Abhainn Nis.

Caisteal Inbhir Nis; Abhainn Nis; Drochaid Nis; caistealan

David Whyte Collection, Highland Photographic Archive

Sealladh de Chaisteal Inbhir Nis, o bhruach an ear Abhainn Nis.<br /> <br /> Chaidh na togalaichean de chlach-ghainmheach a th'ann an-diugh a thogail ann an 1833-36, a rèir plana le Uilleam Burn à Dùn Èideann, ach tha iomadh structair làidir air a bhith air an làraich seo a' dol air ais gu na 1100an. Tha an caisteal air a chleachdadh mar ionad rianachd agus mar thaigh-cùirte an-diugh.<br /> <br /> Tha seann Drochaid Nis, a chaidh fhosgladh ann an 1855 le faid 225 troigh, air taobh clì na deilbh. Chaidh stuagh le baidealan a thogail aig ceann ear na drochaid, a' toirt sealladh àlainn air an t-slighe a-steach dhan bhaile. Chaidh dà thùr fada na b'ìsle a thogail aig a' cheann an iar. Chaidh an drochaid a dhùnadh ann an 1959. Air taobh deas na deilbh tha drochaid a bh'ann greis a chaidh a thogail airson trafaig fhad 's a bhathar a' togail na drochaid ùir <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>