Cuimhneachain air Inbhir Nis - a' frithealadh na sgoile
GB1796_SINCLAIR_MRSROLLO_12

Interviewer: Was there any school uniforms in those days?

No, no. no. See they were lucky if they could cover themselves, some of them, anyway

làithean sgoile; foghlam; claistinneach

Bill Sinclair Audio: Inverness Recollections

Aig deireadh nan 1970an, thug a Bh-Uas. Rollo a bha na seann bhoireannach a' còmhnaidh ann an Inbir Nis, seachad na cuimhneachain a bh' aice air seann bhaile Inbhir Nis dhan Bh-Uas. Sneddon. Nuair a bha I na pàiste bha a' Bh-Uas. Rollo a' fuireach air Sràid a' Chladaich agus ghluais I gu Sràid a' Mhanaich tràth sna ficheadan. Bha còignear de theaghlach aice; triùir nighean agus dithis bhalach. Bha an duine aice ag obair air Rathad Iarainn na Gàidhealtachd. Anns an earrann èisteachd seo, tha a' Bh-Uas. Rollo a' cuimhneachadh air far an deach a cuid chloinne dhan sgoil. <br /> <br /> Tha an dealbh seo a' sealltainn Sràid nam Manach, leis an stìoball aig An t-seann Àrd-eaglais aig a' chùl.<br /> <br /> Interviewer: All yer children would have went to school in Inverness?<br /> <br /> Oh they all went to Inverness, yes. They started in a Bells School, Farraline Park; they went on to the Crown School - that's up the hill; an they finished on the High School, over in, the water there. What do they call it now? Technical, technical college or something.<br /> <br /> Interviewer: And did they take dinners to - I mean, lunches - <br /> <br /> No, they'd rather coming home.<br /> <br /> Interviewer: They came home for lunch.<br /> <br /> Most of the - Yes, they very seldom took a piece wi them.<br /> <br /> Interviewer: Was there any school uniforms in those days?<br /> <br /> No, no. no. See they were lucky if they could cover themselves, some of them, anyway