Cuimhneachain air Inbhir Nis - An Stailc Choitcheann
GB1796_SINCLAIR_MRSROLLO_15
Mrs Rollo
stailcean

Get Adobe Flash player

Aig deireadh nan 1970an, thug a Bh-Uas. Rollo a bha na seann bhoireannach a' còmhnaidh ann an Inbir Nis, seachad na cuimhneachain a bh' aice air seann bhaile Inbhir Nis dhan Bh-Uas. Sneddon. Nuair a bha I na pàiste bha a' Bh-Uas. Rollo a' fuireach air Sràid a' Chladaich agus ghluais I gu Sràid a' Mhanaich tràth sna ficheadan. Bha còignear de theaghlach aice; triùir nighean agus dithis bhalach. Bha an duine aice ag obair air Rathad Iarainn na Gàidhealtachd. Anns an earrann èisteachd seo, tha a' Bh-Uas. Rollo a' cuimhneachadh air na duilgheadasan a bh' aig an teaghlach ri àm na Stailce Coitcheanna.

Interviewer: D'ye remember the General Strike in 1926? Did it affect yer husband at all?

That was at the hunger strike - Ah think it was only aboot five shillings we had that time. We never got much o a pay. No pay, no strike pay.

Interviewer: How did ye manage?

Well, Ah managed. We scraped away, some or others, an get a bite here an a bite there. Cause the two children were born in both strikes an the nurse then was saying, was saying to me the bairn was starved - she was only - she was barely five pound when she was born. An I said, 'What do ye expect wi no food tae eat?' Oh, many a hungry day we had. That's why Ah never grudge anyone a cup a tea. [Laughter]

stailcean; claistinneach

Bill Sinclair Audio: Inverness Recollections