Cuimhneachain air Inbhir Nis - a' tadhal san taigh-seinnse
GB1796_SINCLAIR_MRSROLLO_16
Mrs Rollo
taigh-seinnse
taighean-seinnse

Get Adobe Flash player

Aig deireadh nan 1970an, thug a Bh-Uas. Rollo a bha na seann bhoireannach a' còmhnaidh ann an Inbir Nis, seachad na cuimhneachain a bh' aice air seann bhaile Inbhir Nis dhan Bh-Uas. Sneddon. Nuair a bha I na pàiste bha a' Bh-Uas. Rollo a' fuireach air Sràid a' Chladaich agus ghluais I gu Sràid a' Mhanaich tràth sna ficheadan. Bha còignear de theaghlach aice; triùir nighean agus dithis bhalach. Bha an duine aice ag obair air Rathad Iarainn na Gàidhealtachd. Anns an earrann èisteachd seo, tha a' Bh-Uas. Rollo a' cuimhneachadh air an turas a bha aice ri dhol a-steach dhan taigh-seinnse ionadail airson cungaidh leighis.

San dealbh-chamara seo chithear A' Bh-ph. Rosie Rollo, an duine aice, Iain (ann an eideadh an airm) agus leanaibh aca. Chaidh a thogail mu 1918.

I don't approve o late nights, in the pubs anyway.

Interviewer: No?

Because it was a blooming curse. Nine o'clock was long enough for anyone that had a young family because by the time they would come home an be ready to go to bed, put them to bed, it was near ten o'clock.

Interviewer: An of course, the women didn't go to the pubs in the 1920s?

Oh, pubs, no. That was a disgrace. It was bad enough going - The only time I was in when - Did Ah tell ye about the whisk- ? The only time I was in a pub when Ah went to the private bar - or, well, ye wouldn't call it a bar then, it was a house - a department - that ye went to a side, outside the bar, an he had the flu, this time, ma husband, an Ah said, 'Would ye like some toddy?' An, 'Oh', he says, 'Well, all right' an I went into this bar an asked for a half-gill, an there were two men standin waitin. They gave a look, an Ah said, 'Half-gill', Ah said. An the barman came wi the half-gill an Ah said, Ah said, 'Ah'm wantin it in a bottle, ma man has the flu!'

Interviewer: They're giving ye it in a glass?

A glass, to drink it! Oh gee whiz!