Saorsa Siorrachd Rìoghail Inbhir Nis
David Whyte Studio
cumhnantan
aontadh
sgrìobhadh
Freedom of the Royal Burgh of Inverness

1960an

rèiseamaidean; Saighdearan nam Bàn-righ; Camshronaich na Bàn-righ: Sìophortaich; Inbhir Nis; cumhnantan; aontadh; sgrìobhadh

David Whyte Collection, Highland Photographic Archive

Mar chomharradh air co-aonadh eadar na Camshronaich agus na Sìophortaich chaidh aontachadh 'Saorsa Siorrachd Rìoghail Inbhir Nis a thoirt do Shaighdearan Gàidhealach na Bàn-rìgh airson gach deas-ghnàth sònraichte a bhiodh aca, le cead na pìoban a bhith a' cluich, na drumaichean a bhith gam bualadh, na bèigeileidean deiseil agus an suaicheantas aca a bhith air a chumail gu h-àrd. <br /> <br /> Chaidh an dà rèiseamaid còmhla gu oifigeil air an t-7mh dhen Ghearran 1961 agus chaidh saorsa Inbhir Nis a thoirt dhaibh air a' 14mh dhen Mhàrt 1961. Bha Inbhir Nis ag iarraidh gun rachadh an ceangal dlùth eadar am baile agus na Camshronaich a chumail, a thuilleadh air a bhith a' cur fàilte air an rèiseamaid ùir air a' Ghàidhealtachd <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>