Feachd Bhreatainn, Meur Inbhir Nis
David Whyte Studio
duaisean
cupannan
armailteach
British Legion, Inverness Branch

Dealbh de bhuill Feachd Rìoghail Bhreatainn, ann an Inbhir Nis. Tha an sianar bhall anns an dealbh ann am buidheann timcheall bòrd le duaisean air. Tha grèim aig dithis fhireannach air gach taobh den bhuidheann air bratach.

As dèidh a' Chiad Chogaidh chaidh Comann nan Ciorramach a stèidheachadh airson crom-lusan pàipeir a dhèanamh airson airgead a thogail do theaghlaichean nan daoine a bha uair sna feachdan agus airson cuideachadh a thoirt do dh'fheadhainn nach robh comasach air obair a dhèanamh. Ann an 1921 chaidh Feachd Rìoghail Bhreatainn a chur air bhonn airson taic seaghach agus co-chomann a thoirt do dh'fhireannaich agus do bhoireannaich a bh'air a bhith anns na feachdan agus na teaghlaichean aca. Chuir Comann nan Ciorramach tagradh gu Feachd Rìoghail Bhreatainn agus chaidh Factaraidh Chrom-lus Feachd Rìoghail Bhreatainn fhosgladh. B'e an t-11mh dhen t-Samhain 1921 a' chiad latha a chaidh a chomharrachadh le crom-lusan.
Bhon uairsin tha Feachd Rìoghail Bhreatainn air a bhith a' cumail taic ri fireannaich agus boireannaich a bha anns na feachdan, le cur-seachadan sòisealta, taic airgid, comhairle laghail agus comhairle ionmhasail

brataichean; Feachd Bhreatainn; duaisean; cupannan; armailteach

David Whyte Collection, Highland Photographic Archive