Cuimhneachain air Inbhir Nis - na stèiseanan trèana
GB1796_SINCLAIR_MRSROLLO_19
Mrs Rollo
luchd-siubhail
a' siubhal

Get Adobe Flash player

Aig deireadh nan 1970an, thug a Bh-Uas. Rollo a bha na seann bhoireannach a' còmhnaidh ann an Inbir Nis, seachad na cuimhneachain a bh' aice air seann bhaile Inbhir Nis dhan Bh-Uas. Sneddon. Nuair a bha I na pàiste bha a' Bh-Uas. Rollo a' fuireach air Sràid a' Chladaich agus ghluais I gu Sràid a' Mhanaich tràth sna ficheadan. Bha còignear de theaghlach aice; triùir nighean agus dithis bhalach. Bha an duine aice ag obair air Rathad Iarainn na Gàidhealtachd. Anns an earrann èisteachd seo, tha a' Bh-Uas. Rollo a' cuimhneachadh air cho trang agus a bha na stèiseanan trèana.

San dealbh-chamara seo chithear A' Bh-ph. Rosie Rollo, an duine aice, Iain (ann an eideadh an airm) agus leanaibh aca. Chaidh a thogail mu 1918.

Interviewer: Do you remember anything about the - going from Inverness to Clachnaharry by rail? There used to be a station there.

Oh yes, there were Clachnaharry Station all right.

Interviewer: Did people go there for the day or, or did they commune between Clachnaharry and Inverness to work in the morning?

Well, them that - Ah suppose they did - them that had to come in to the offices an that but they used to go - come in from the Black Isle an all round Muir of Ord. I used to hear ma husband saying that they were - ye would hardly see the station wi people coming off the train, the north trains, in them days. There were no cars; they had to come by train

luchd-siubhail; a' siubhal; claistinneach

Bill Sinclair Audio: Inverness Recollections