Ann an Oighreachd Bhaile Mhic Cathain
Oighreachd Baile Mhic Cathain
oighreachdan
Druim na Drochaid
On Balmacaan Estate

Chaidh a leigeil a-mach air mhàl gu Bradley Màrtainn mu dheireadh na 19mh is toiseach na 20mh linn.

1920an

Baile Mac Cathain; càraichean; culaidhean; aodach; oighreachdan; Oighreachd Baile Mhic Cathain; Druim na Drochaid

David Whyte Collection, Highland Photographic Archive

Triùir fhireannaich, air an còmhdach ann an aodach blàth, nan seasamh air beulaibh an càr. 'S e am fear sa mheadhan Bradley Màrtainn, neach-tionnsgail Ameireaganach a bhiodh a-rithist na neach-fhialaidh don choimhearsnachd. Air an làimh chlì tha Frederick Townsend Màrtainn (bràthair Bradley), agus tha iad den bheachd gur e Frangan Gillette air neo Frangan Dudley Leigh, 3mh Baran Leigh, a tha san duine air an làimh dheas.<br /> <br /> 'S e àireamh clàraidh a' chàir LB 4959, àireamh à Lunnainn. Chaidh an dealbh-camara a thogail ann an Oighreachd Bhaile Mhic Cathain faisg air Druim na Drochaid, siorrachd Inbhir Nis. 'S ann on t-siathamh linn deug a tha an taigh, agus b' e taigh-còmhnaidh samhraidh aig Iarlannan is Ban-iarlannan Seafield a bh' ann. <br /> <br /> Chaidh a leigeil a-mach air mhàl gu Bradley Màrtainn mu dheireadh na 19mh is toiseach na 20mh linn. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>