Bus le Companaidh Còmhdhail na Gàidhealtachd
neo-aithnichte
busaichean
Highland Transport Co. Bus

busaichean

David Whyte Collection, Highland Photographic Archive

B’ e seo aon de thrì carbadan a bha air an clàradh do Chompanaidh Còmhdhail na Gàidhealtachd air 26 An Cèitean 1936. Bha an clàradh ST8653 air, agus air àireamhachadh 69 nan cabhlach. B’ e Albion SpPW141 le corp Cowieson B32R (bus le 32 suidheachan le inntrigeadh/slighe a-mach aig a’ chùl) a bh’ ann. Chaidh e gu Highland Omnibuses nuair a chaidh a chruthachadh sa Ghearran 1952 agus ath-àireamhachadh A69 ach chaidh a thoirt a-mach à seirbheis ro dheireadh na bliadhna.<br /> <br /> Chaidh Companaidh Còmhdhail na Gàidheltachd a stèidheachadh sa Ghiblean 1930 gus gabhail thairis bho Inverness & District Motor Services Ltd a bha air tòiseachadh ag obair ann an 1925. Chaidh an companaidh a chur an seilbh na stàite ann an 1952 fon ainm Highland Omnibuses. Bha am prìomh oifis ann an Caolshràid a Bhanca, Inbhir Nis.<br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>