Baidhsagal-motair is càr-cliathaich
PAW_RALEIGH_RELIABILITY_TRIALS
cuairtean
Hugh Gibson on motorcycle with passenger in sidecar

baidhsagalan-motair; baidhsagalan; còmhdhail; clubaichean; cuairtean

David Whyte Collection, Highland Photographic Archive

Tha sinn a' creidsinn gur e Ùisdean Gibson a tha seo, taobh a-muigh Taigh-òsta an Stèisein ann an Inbhir Nis. Ann an 1924 shiubhail e mu Bhreatainn ann an dà là deug air baidhsagal-motair Raleigh le 7 h.p. Tha an lann air a' chàr-chliathaich ag ràdh: 'Raleigh Round the Coast Reliability Trial. 3404 miles. Officially Observed by the Auto Cycle Union.' Bha companaidh bhaidhsagail Raleigh stèidhichte ann an Nottingham, is tha àireamh-clàraichte à Nottingham air a' charbad seo, AU8210.<br /> <br /> Ann an 1903 chaidh Auto-Cycle Club a stèidheachadh gus spòrs motair a leasachadh troimh chlubaichean is gus goireasan siubhail a chuir an sàs airson na buill. Ann an 1907 chaidh an t-ainm Auto Cycle Union a thoirt air. Bhathar a' reic mòran bhaidhsagalan-motair an dèidh a' Chogaidh Mhòir is bhathar den bheachd gur e na bliadhnaidhean eadar na cogaidhean 'aois òir' nam baidhsagalan-motair. Chaidh 'ACU Motorcycling GB' a thoirt air a-rithist <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>