Sgrùdadh Ailtireachd Inbhir Nis: Togalach Banca na h-Alba, 9-11 An t-Sràid Àrd, Taobh Tuath
PC_ARCHITECTURALAUDIT_027
deilbh shnaighte
colbh
colbhan
Architectural Audit of Inverness: Bank of Scotland Building, 9-11 High Street, North Side

Air a thogail le MacCoinnich & Matthews ann an 1847, tha colbhan Corinthianach agus triantan a' crochadh thairis air an togalach seo. Tha dealbhan de dhaoine samhlachail air an snaigheadh le A Handyside Ritchie agus tha bhàsaichean mòra le tha dealbhan blàth-fhleasgach den Bhanrigh Bhictòria agus am Prionnsa Cèile air an tiompanum. B' e an togalach seo Prìomh-oifis Banca a' Chaledonian (stèidhichte 1838) gu 1907.

'S e earrann sgeadaichte os cionn an t-slighe a-steach do thogalach a th' ann an tiompanum. Dhealbhaich MacCoinnich & Matthews Taigh-òsta an Stèisein cuideachd. Chaidh an tiompanum a shnaidheadh le A Handyside Ritchie (a shnaigh iomhaigh Ùisdein Mhic a' Mhuilleir ann an Cromba cuideachd). Air sgàth àite Inbhir Nis mar phort malairt agus mar a' phrìomh àite-fuirich ann an Ceann a Tuath na h-Alba, tha na daoine air an snaigheadh a' riochdachadh beairteas muir agus tìr.

2000an

Am Prionnsa Ailbeart; Bhictòrianach; pòsadh; sgeadachadh; sgeadachaidhean; ealain; snaigheadh; snaighidhean; dealbh snaidhte; deilbh shnaighte; colbh; colbhan

Inverness Civic Trust: Architectural Audit