Sgrùdadh Ailtireachd Inbhir Nis: 17-23 An t-Sràid Àrd, Taobh Tuath
PC_ARCHITECTURALAUDIT_029
plans
streets
streetscapes
Architectural Audit of Inverness: 17-23 High Street, North Side

Tha Àir. 17-19 An t-Sràid Àrd a' dol air ais gu mu 1845. Tha aghaidh clasaigeach ashlar le cleitean le 'balustrade' air an togalach. 'S e bloca Flànrasach Baranach le Matthews & Lawrie a th' ann an Àir 21-23. Chaidh a thogail mar an 'Royal Tartan Warehouse' agus tha snaigheadh den t-Suaicheantas Rìoghail air a' ghèibheal sa mheadhan. Tha 'pend' leathann a' dol tron togalach gu Sràid Lombard (Clobhsa Chuimeanaich roimhe seo). Tha an taobh an ear, cuideachd le Matthews & Lawrie, a' sìineadh gu Sràid Baran Tàilleir agus tha pannal ann an seann thriantan uinneag mullaich le snaigheadh 'W.C. 1680' agus 'Rebuilt 1792 agus 'air a Thogail a Ris' 1879'.

Dhealbhaich Matthews & Lawrie Taigh a' Bhaile, a tha mu choinneamh an togalaich seo, cuideachd agus the sin cuideachd ann an stoidhle Flànrasach Baranach. Tha suaicheantas den Leòmhann agus Aon-adharcach (suaicheantas rìoghail Bhreatainn) suidhichte fon ghèibheal sa mheadhan. Nuair a chaidh seo a sgrìobhadh (2010), tha bùthan air ùrlair a' ghrunnd nam measg sin Lush, Symingyons agus an fradhairciche Doland & Aitcheson.

buildings; plans; streets; streetscapes

Inverness Civic Trust: Architectural Audit