Taigh-cràbhaidh Inbhir Nis 1936
PC_ATKINSON_039
sgoiltean
buidhnean sgoile
Inverness Convent, 1936

Dealbh camara de chlann aig Sgoil Taigh-cràbhaidh Inbhir Nis ann an 1936. Bha an sgoil air a ruith le mnathan-cràbhach Franganach a thàinig bhon Taigh Màthaireil aca ann an Glaschu, agus choisinn an sgoil cliù nas fhaide air falbh, a' tarraing bhòrdairean bho air feadh na Gàidhealtachd.

Sreath cùil, clì gu deas: gun fhios; Ciorstaidh Shiosalach; gun fhios; gun fhios; gun fhios; piuthar Ruairidh MhicAoidh; D Quinn 's dòcha; Thirsa Siosalach (piuthar Phàdraig Siosalach); B Celli (Piuthar Mario, Taigh-òsta Bhaile Ghobhainn); gun fhios: gun fhios; Bianco (chan eil fios air a shloinneadh ach bha bùth shuiteis aige ann an Sràis na h-Eaglaise air an robh "Dorando's"); Mgr MacRath.

Sreath meadhain: Doris Sonia Morris; Betsidh Shiosalach (piuthar Phàdraig); Giavani Pizzamilla; Pàdraig Siosalach; Gloria Fairi; gun fhios; Mòrag Davie.

Sreath aghaidh: Daibhidh Morris; Mario Celli; gun fhios; Theresa NicRath; Raymond Morris (a thàinig gu bhith na neach togail deilbh camara ann an San Francisco); Gòrdan Frisel agus Gòrdan Mac an Tòisich.

Chaidh an dealbh camara seo a thoirt le Daibhidh Morris, San Francisco.

sgoiltean; buidhnean sgoile