Buidheann-catha Inbhir Nis de Bhragàd nam Balach
PC_ATKINSON_040
dealbh camara bhuidhnean
buidhnean òigridh
Inverness Battalion Boy's Brigade

Dealbh camara buidhne de chlann ann am Buidheann-catha Inbhir Nis de Bhragàd nam Balach, a chaidh a thogail aig Pàirce Farraline mus do dh'fhàg iad airson campa ann an Drochaid Charra..

Chaidh Bragàd nam Balach a stèidheachadh ann an 1883 le Sir Uilleam Alasdair Mac a' Ghobhainn agus b'e a' chiad buidheann òigridh air an t-saoghal aig an robh an trusgan aca fhèin. Bha Buidheann-airm nam Balach cho soirbheachail agus gun deach buidhnean òigridh eile a stèidheachadh, nam measg Scouts nam Balach (1908), agus Bragàd nan nighean (1893) agus Guides nan nighean (1910).

An-diugh tha Buidheann-catha Inbhir Nis de Bhragàd nam Balach air a dhol còmhla ri Buidhnean-catha Ghallaibh agus a Sgìre, bho 1999, gus Buidheann-catha na Gàidhealtachd a dhèanamh.

San dealbh tha Willie Clifford; Billy Buist; Uilleam Carmaig, Willie Junor, Iain Camshron, Daibhidh Digance, Iain "Ludo" Mac a' Phearsain, Sime Waldir, Frang Lawson; Scptty Sutharlanach; Iain Sutharlanach, Billy Rothach, Berty Sutharlanach; Daibhaidh MacCoinnich, Bobaidh MacDhonnchaidh, Willie "Prof" MacCoinnich, ? MacIllFhinnein, Seòras Mac an Tòisich; Jimmy MacGillebhràth, Tom MacCoinnich, Peutan McGruer.

dealbh camara bhuidhnean; buidhnean òigridh

Syd Atkinson Archive