Cuirm Bliadhna-phòsaidh
PC_GLENURQUHART_HERITAGEGROUP_018
Grannd
pòsadh
caidreabh
Golden Wedding Anniversary

Rè linn nuair nach robh an ìre dùil-bheatha cho àrd, bha an 50mh cuirm pòsaidh na rud mòr, mar a chithear anns an dealbh seo. 'S e luchd-cinnidh nan Granndach a bh'anns an teaghlach seo. 'S ged a bhuineadh na h-Iarlaichean Seafield dha na Granndaich, luchd-seilbh oighreachail Bhaile MhicCathain, thathas a' saoilsinn nach eil iad dlùth-chàirdeil ris a' mheur seo dhen chinneadh, tha e follaiseach ge-tà gu bheil iad beartach agus 's math dh'fhaodte gun robh dàimh fhann eatarra.

Bhathas an dùil gum maireadh pòsaidhean cho fad 's bhan dithis aca beò. Leis mar a bha an ìre dùil-bheatha cho ìosal tron linn seo, b' ann glè ainneamh a bha fear agus a bhean beò gu leithid a dh'aois, is le seo b' e tachartas mòr a bhiodh ann.

Tha bonaid solair agus pìob-mhòr aig a' bhalach ri aghaidh an deilbh. Bha an ionnsramaid seo na pàirt cudromach de chultar Albannach, a dh'aindeoin an raon phuingean car mì-ghnàthaichte aice. Dha mòran Albannaich bha i cudromach airson adhbharan dualchais cho math ri luach ceòlmhor

teaghlach; ceòl, sgeadachadh; a' phìob-mhòr; tartan; Grannd; pòsadh; caidreabh

Glenurquhart Heritage Group (photographs)