Morair Reidhaven air Tighinn gu Aois - Dealbh 4
PC_GM2_ALBUM2_005

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

each; eich; cairt; cairtean

Grantown Museum Photographic Collection

Fear an sreath de dhealbhan bho leabhar de dhealbhan-camara a tha a' comharrachadh Iain Teàrlach Grannd Ogilvie, Morair Reidhaven, is e air tighinn gu ìre. <br /> <br /> B' e Iain Teàrlach Grannd Ogilvie an aon mhac aig Iain Teàrlach Grannd Ogilvie, an 7mh Iarla Seafield agus am 20mh Ceann-feadhna Chlann Ghrannd. Air an7 là den Dàmhair 1872, ràinig Iain Teàrlach Grannd Ogilvie aois 21, agus mar sin air tighinn gu ìre. <br /> <br /> Chaidh seo a chomharrachdadh ann am Baile nan Granndach, am baile bu mhotha an oighreachdan Seafield. Chaidh mòran bhrataichean agus bhoghachan air an sgeadachadh le duilleach a chur an àird air feadh a' bhaile, agus aig Caisteal Ghrannd mar an ceudna, cathair Iarlaichean Seafield. <br /> <br /> Mar tuilleadh comharrachaidh air an tachartas, thug tuathanaich oighreachdan seachad dealbh do Mhorair Seafield, air a pheantadh le Sir Francis Grannd. <br /> <br /> Nuair a bhàsaich an 7mh Iarla Seafield an 1881, thàinig Morair Ruadhbheinn gu bhith mar 8mh Iarla Seafield. Cha do mhair esan ach trì bliadhna a bharrachd, nuair a bhàsaich e, sa Mhàrt 1884, aig aois 32 <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>