Luchd-obrach Chaisteal nan Granndach
PC_GM2_PHOTOGRAPHS_001

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

searbhant; searbhantan

Grantown Museum Photographic Collection

Chithear anns an dealbh seo bho thasglann Taigh-tasgaidh Bhaile nan Granndach, buidheann luchd-obrach ann an dealbh-camara a thogadh air staidhre Caisteal nan Granndach. <br /> <br /> Lorgar Caisteal nan Granndach, seann chathair Cheann-feadhna Chlann Ghrannd agus Iarlan Seafield, 2.3 km an ear-thuath air Baile nan Granndach. Nochd a' chiad iomradh air tùr an seo an 1536. 'S ann le 'Duncan le Gannte of Fruychy' a bha an togalach agus am fearann mu thimcheall air aig an àm seo, a fhuair iad mu 1450. <br /> <br /> B' e Sir Ludovic Grannd a thug an t-ainm 'Castle Grant' air an togalach an 1694, agus chaidh a leasachadh aig diofar amannan thairis air an t-17mh linn agus tràth san 18mh linn. Fhuair Caisteal nan Granndach leasachadh ann am meud agus ann an cumadh sna 1750an leis an ailtire Albannach Iain Adam, agus b' e Adam a rinn an obair-dealbhachaidh air aghaidh chruaidh air taobh tuath an togalaich.<br /> <br /> Chaidh Caisteal nan Granndach a reic leis an teaghlach Ghrannd an 1983, agus tha e air fo shealbh phrìobhaideach bhon uair sin <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>