Toirt Seachad Copan ann am Baile nan Granndach
PC_GM2_PHOTOGRAPHS_002

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

duaisean; coin; coin-chaorach; croitearachd; tuathanachas; farpaisean chon-chaorach

Grantown Museum Photographic Collection

Chithear anns an dealbh seo bho thasglann Taigh-tasgaidh Bhaile nan Granndach, fear a' faighinn copan mar dhuais, mu choinneamh farpais chon-chaorach, 's dòcha. Tha cù-chaorach na laighe ri aghaidh an deilbh agus bata an làimh an fhir a tha a' faighinn a' chopain. <br /> <br /> Tha tè Nina Caroline Ogilvie-Grant, 12mh Bana-iarla Seafield, na suidhe ann am meadhan an deilbh. Tha an duine aice, Derek Herbert Ogilvie-Grant-Studley-Herbert na shuidhe air an làimh chlì, le fèileadh air. <br /> <br /> 'S dòcha gur e am balach beag a tha a' toirt seachad a' chopain, mac na 12mh Ban-Iarla Seafield, Iain Derek Francis Studley, a rugadh an 1939. 'S math dh'fhaodte gur i a phiuthar, Pauline Anne Oglivie-Grant, a tha na suidhe air taobh deas an deilbh. <br /> <br /> Bhàsaich Nina Caroline Ogilvie-Grant, agus 12ra Ban-Iarla an 1969. B' e a mac, Iain Derek Francis Studley, an uair sin a fhuair an tiotal 13mh Iarla Seafield <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>