Diathad a' Chrùnaidh, Baile nan Granndach - 1902
PC_GM2_PHOTOGRAPHS_020

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

togalach; togalaichean; ailtireachd; fasan; aodach

Grantown Museum Photographic Collection

Dealbh-camara de dhaoine air aoigheachd aig diathad Phrobhaist Alasdair Ghrannd, a chumadh mar chomharrachadh air crùnadh Rìgh Eideard VII. Thogadh an dealbh air an 9mh Lùnastal 1902 aig Taigh-òsta Loidse Seafield air Rathad Taobh na Coille (no 'Woodside Avenue'), Baile nan Granndach. <br /> <br /> Chithear ann am meadhan an deilbh Pròbhast Grannd agus a bhean nan suidhe. <br /> <br /> A' seasamh san t-sreath air a' chùl, dol bhon làimh chlì chun na làimh dheis, tha: Seumas Gòrdon, Seòras Harvey, Seumas MacGhilleChiar, Seòras MacAnndra, Mgr MacThòmais, Mgr Mac an Tòisich, Seòras Hashlow, Mgr W. Forsyth, Mgr Mac an Tòisich agus Dan Friseal.<br /> <br /> Anns a' chiad shreath, thathas air an duine a tha faomadh air a' làimh chlì ag ainmeachadh mar Affleck Mac a' Phearsain. A' suidhe, bhon làimh chlì chun na làimh dheis tha: Dr J. Grannd (Reidhaven), Mgr Camshron, fear air nach eil fiosrachadh, Anndra Grannd, am Pròbhaist Alasdair Grannd, agus a' Bh-ph Grannd, bean a' Phròbhaist. Chan eil fhios cò iad an triùir eile. <br /> <br /> Chaidh an dealbh-camara a thoirt seachad do Thaigh-tasgaidh Bhaile nan Granndach le Mgr Seòras Grannd Turnbull, ogha don Dr J. Grannd (Reidhaven) <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>