An Iuchair Bhos Cionn an Dorais, Croit Thiridh Mhòir
PC_GM2_PHOTOGRAPHS_049

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

togalaichean; taighean; litreachas

Grantown Museum Photographic Collection

Dithis bhoireannach a' seasamh airson dealbh-camara le iuchair bhos cionn an dorais taobh a-muigh croit Thiridh Mhòir, mu 10 km a-mach à Baile nan Granndach, faisg air Loch an Doirb.<br /> <br /> Mar bu trice bhiodh an iuchair a' crochadh bhos cionn an dorais aghaidh air taigh croite Thiridh Mhòir, agus 's e an àite seo thug dùsgadh-inntinn don ùghdar Maurice Walsh airson an leabhair romansaich is mòr-chòrdte aige 'The Key Above The Door'. Thàinig mòran luchd-leughaidh nobhail Walsh a thadhal air an taigh chroite.<br /> <br /> Chaidh an leabhar 'The Key Above The Door' fhoillseachadh an 1926 agus b' e seo an ciad nobhail aig Maurice Walsh. 'S e an sgeulachd ghoirid 'The Quiet Man', a chaidh fhoillseachadh an 1926, an leabhar as ainmeile aige. Chaidh film a dhèanamh dheth, aig an robh an aon ainm, anns an robh na cleasaichean John Wayne agus Maureen O'Hara <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>