A' foillseachadh Cuimhneachan-cogaidh Bhaile nan Granndach, 18 An t-Sultain 1921
PC_GM2_POSTCARDS_020

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

carraighean-cuimhne; cuimhneachain-cogaidh

Grantown Museum Photographic Collection

Suidhichte sa phrìomh cheàrnag chaidh an Cuimhneachan-cogaidh ann am Baile nan Granndacha dhealbhadh le Alasdair Marshall MacCoinnich agus fhoillseachadh le Ban-iarla Seafield air 18 An t-Sultain, 1921. Aig an t-seirbheis chaidh an òraid a thoirt le Diùc Richmond agus Ghòrdain.<br /> <br /> Bha an t-ailtire Alasdair Marshall MacCoinnich stèidhichte ann an Obar Dheathain agus bha cliù aig a obair ann an ear thuath na h-Alba. Is dòcha gur e an obair a rinn e air Colaisde Marishal an Obar Dheathain an obair as ainmeil aige. Leudaich e a' cholaiste gu mòr eadar 1893 agus 1905. Dhealbhaich e Eaglais Chraichidh cuideachd. Chaidh an eaglais seo a thogail eadar 1893 agus 1895 agus bidh an teaghlach rìoghail ga frithealadh nuair a bhios iad ann am Baile Mhoireil.<br /> <br /> Dhealbhaidh Marshall MacCoinnich iomadh togalach ann am Baile nan Granndach a' gabhail a-staigh Taigh-òsta Grant Arms agus a' chiad Sgoil Ghràmair Bhaile nan Granndach. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>