TIOTAL
Caibineat Snaighte a chur an 4mh Buidheann-catha de na Sìophortaich suas, Mar Cuimhneachan air na Bhàsaich Diubh
PC_GM2_POSTCARDS_035
Inbhir Pheofharain
ROS: Inbhir Pheofharain
1925
Taigh-tasgaidh Bhaile nan Granndach
22883
rèisimeidean
Carved Cabinet Erected by the 4th Battalion, Seaforth Highlanders, In Memory of Their Dead

Air 14 Am Màrt 1925, thug 'The North Star' aithisg air an t-seirbheis foillseachaidh:

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

rèisimeidean

Grantown Museum Photographic Collection

Chaidh an caibineat seo a chaidh a snaigheadh à darach a chur suas le Cluba Ath-choinneachaidh nan Sìophortaich "in honour and loving memory of their dead". Tha na duilleagan air gach taobh den chaibineat a' clàradh nan iomairtean anns an robh am Buidheann-catha an sàs. Sa chèis bhon charragh-cuimhne tha Ròla Urraim a' Bhuidhinn-catha.<br /> <br /> Chaidh an caibineat agus ran òla urraim fhoillseachadh ann an Inbhir Pheofharain air 12 Am Màrt 1925, còmhla ri carragh-cumhne cogaidh Cambrai ann an Ceàrnag an Stèisein, le a chrois fhiodha shònraichte.<br /> <br /> Air 14 Am Màrt 1925, thug 'The North Star' aithisg air an t-seirbheis foillseachaidh:<br /> <br /> "Thursday was a proud day in Dingwall - if to many it may have recalled tender memories. On that day was unveiled at the Station Square a memorial monument surmounted by a wooden cross, and, at the Municipal Buildings, a sumptuous volume, in vellum with a massive and beautifully designed and carved oak cabinet to contain it, giving the name and record of every man who served with the 4th Seaforths during the war. Both are to be the Battalion's War Memorial - to the officers and men who served and, more particularly, to those who fell during the 1914-1918 campaigns in France and Flanders. They are certainly unique among war memorials in this country." <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>