Clàr-cuimhne Cogadh Afraga a Deas, Farrais
PC_GM2_POSTCARDS_036

Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

MOIREIBH

cuimneachan-cogaidh; armailteach; saighdear; saighdearan; èideadh; fèileadh; fèilidhean

Grantown Museum Photographic Collection

Tha a' chairt-puist seo à tasglann Taigh-tasgaidh Bhaile nan Granndach a' clàradh foillseachadh clàr-cuimhne Cogadh Afraga a Deas ann am Farrais. Thachair an t-seirbheis air Latha Trafalgar, 21 An Dàmhair 1905, nuair a chaidh an clàr fhoillseachadh gu foirmeil le Morair-ionaid a' Chrùin ann am Moireibh, Diùc Richmond agus Ghòrdain. An dèidh an t-seirbheis chaidh an clàr a chur an sàs ann an seòmar inntrigidh Tùr Nelson.<br /> <br /> Tha an sgrìobhadh ag ràdh, "In memory of the men from Forres and District, who died for their country in the South African War, 1899-1902". <br /> <br /> Tha na h-ainmean air a' chlàr ann an liosta mar: Capt Alasdair Brodie à Brodie, na Sìophortach; Saighdear Raibeart Jenkins, na Sìophortach; Saighdear Teàlach Michell, na Sìophortaich; Saighdear Seumas Scott, na Sìophortaich; Saighdear Alasdair Watson, na Sìophortaich; Saighdear Alasdair MacUilleam, na Sìophortaich; Capt F.T.H Thurlow Cumming Bruce, na Freiceadan Dubha; Corpailear Uilleam MacUilleam, Geàrd na h-Alba; Leas Chorpailear Iain MacRath, na Gòrdanaich; Saighdear Seumas Sutharlanach, na Camshronaich, Marcaiche Anndra Grannd, Freiceadan MhicShimidh; Marcaiche Iain Ledinham, Eachraidh Aotrom Ìmpireil.<br /> <br /> Tha an clàr a' chrìochnachadh leis an sgrìobhadh, "They Grace Britannia's Story".<br /> <br /> B' e Dàrna Cogadh na Boer a bha air Cogadh Afraga a Deas cuideachd. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>