Cuimhneachain neach-taisbeanaidh - 'Felics an Cat'
GB1796_SINCLAIR_WILLHAY_09
fèilltean-spòrs
pupaidean
fèilltean phupaidean
raointean fèille

Get Adobe Flash player

B'e neach-taisbeanaidh às a'cheann a tuath agus pupaidear Punch agus Judy a bh'ann an Uilleam Hay. Bha e bho theaghlach fhèistearan siubhail; thòisich a shìn-seanair, Iain Moireasdan, ann an soirceas Pindar nuair a bha an soirceas air chuairt ann an Cataibh agus bhiodh a sheanair, Uilleam Donnchadh Moireasdan, agus bràthair athar, Donnchadh Moireasadan, a'taisbeanadh chuirmean-cluiche Punch agus Judy ann an Inbhir Nis agus mu chuairt. Bha na Moireasdanaich ainmeil cuideachd airson an sgilean a thaobh a bhith a'seatadh chnàmhan.

Anns an earrann èisteachd seo, tha Uilleam a'bruidhinn mu dheidhinnaon de na cuirmean-cluiche beaga 'Fìliacs an Cat'.

Then we had Felix the Cat - that was another thing. That was all - Ye can manufacture these things now on machines. In them days they were all made by hand. An we had a Felix the Cat, an this was a big figure about the size of a man. An again, he was - arm was pulled back, with elastic bands, an the other one was held up rigid, ye see, like that. Now, this hand was held up an ye stuck a coconut in it, an ye had to belt hell oot this hand, an when ye knocked the hand up, this released the elastic - wheeet! - an you'd throw the coconut, an ye'd to try an catch it, an if ye didn't get it in the eye, ye're lucky. But the thought of all these things in them days now, well these things can be manufactured on machines now

1980an; 1990an

luchd-taisbeanaidh; càrnabhailean; soirceasan; fèilltean-spòrs; pupaidean; fèilltean phupaidean; raointean fèille; claistinneach

Bill Sinclair Audio: Will Hay, Memories of a Showman