Cultar Luchd Bodhar na Gàidhealtachd - Ar Cuimhneachain 's Ar Cànain: Obair
HC_DEAFPROJECT_2010_03
meur-litreachadh
obair
fasdadh
cosnadh

Get Adobe Flash player

Chaidh na h-agallamhan san fhilm seo a chlàrachadh mar phàirt de phròiseact a tha a' dèanamh clàr de na h-eachdraidhean iongantach, sòisealta aig luchd-cleachdaidh BSL (Balbh-chànain Bhreatannach) air a' Ghàidhealtachd agus sna h-Eileanan. B' e seo a' chiad turas a chaidh clàradh a dhèanamh de na cuimhneachaidhean agus na sgeulachdan aig na daoine bodhar seo sa Ghàidhealtachd a tha a' cleachdadh BSL. Sa chliop seo tha an luchd-aithris ag innse mar a chaidh dhaibh san àite-obrach aca.

Chaidh naoi uairean a thìde de dh'fhilm a thogail airson na h-aithriseachd seo, a sheasas uair a thìde, a dhèanamh. 'S e seo cliop dheth. Don fheadhainn a tha airson dòighean eachdraidheil agus cànanach balbh-chànain na Gàidhealtachd a sgrùdadh, tha am film slàn air a chumail aig ionad Tasglann na Gàidhealtachd.

Chaidh am film a dheasachadh le Charlie Watson (weetv ltd) agus a riochdachadh le Jenny Liddell (Highland Deaf Communication Project). Mhaoinicheadh am pròiseact le Maoin Dualchais a' Chrannchuir.

2010an

cuimhneachain; eachdraidh air aithris; agallamhan; balbh-chànain; Balbh-chànain Bhreatannach; meur-litreachadh; obair; fasdadh; cosnadh

Highland Deaf Culture - Our Memories & Language