Oifigearan 6mh Rèisimeid Shìphoirt, Sultain 1909
PC_GM_ALBUM_27

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

an t-arm; saighdearan; bratach rèisimeidean; rèisimeidean

Grantown Museum Photographic Collection

Dealbh-camara, a thogadh an 1909 de dh'oifigearan na 6mh (Moireibh) Buidheann-chatha, pàirt de Rèisimeid Shìophoirt.<br /> <br /> Chruthaicheadh Rèisimeid Shìophoirt mar phàirt de Leasachaidhean Childers an 1881, le amaladh den 72na Rèisimeid Ghàidhealach (Duke of Albany's Own) is an 78mh Rèisimeid Ghàidhealach (Ross-shire Buffs). B' e Dùn Deòrsa prìomh-ionad Rèisimeid Shìophoirt airson a' mhòr-chuid dhe a beatha. Is facail-suaicheantais na rèisimeid, 'Cuidich an Rìgh'<br /> San dealbh, bho chlì gu deas tha:<br /> <br /> Nan seasamh- Capt. T Christie; Lt. W McDonald; Capt. W H Doig; Major A Cumming; Lt. T R Mackenzie; Lt. A G Asher; Major A Y Cook; Lt. A Cameron; Major G B Taylor; Capt. A L Ramsay; Lt. A Scott<br /> <br /> Nan suidhe - Major H T Spence; Capt. J Grant Smith; Major W R Black; Capt. A S Wilson; Col. C J Mackenzie; Major O A Shiach; Major S Gair; Surgeon Capt. D G Campbell; Capt W S Urquhart <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>