Seann Drochaid na Spè, Baile nan Granndach
PC_GM_POSTCARDS_013

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

postcards; bridges; rivers; trees

Grantown Museum Photographic Collection

Tha Seann Drochaid na Spè suidhichte mu 1.5km deas air Baile nan Granndach. 'S ann à Clach-ghràin a tha an t-seann drochaid air a dèanamh agus chaidh a thogail ann an 1754 leis a' Mhàidsear Uilleam Caulfield, neach-ionaid an t-Seanalair Wade, mar phàirt den rathad armailteach eadar Cùbar Aonghais agus Dùn Deòrsa. Tha na leanas gràbhailte air an drochaid: "AD 1754. 5 companies of the 33rd Regiment Colonel Charles Hay. Ended". <br /> <br /> Bha Seann Drochaid na Spè ann mus deach an drochaid ùr a thogail. Chaidh an Drochaid Ùr a tha dèante à concrait, a dhealbhachadh leis a' chompanaidh innleadaireachd Blyth & Blyth. Chaidh a fosgladh gu h-oifigeil air 11 Dàmhair 1931. <br /> <br /> Tha Baile nan Granndach, a tha na bhaile dealbhaichte, suidhichte mu 32 km an ear dheas air Inbhir Nis. Chaidh a stèidheachadh ann an 1765 leis an uachdaran ionadail, Sir Seumas Grannd <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>