Loidse Dalchroy, Àbhaidh
PC_GM_POSTCARDS_027

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

aibhnichean; drochaidean; cruth-tìre; loidsean-seilg

Grantown Museum Photographic Collection

Dealbh de Loidse Dalchroy ann an Advie le Beinn Ruaidhneis ri fhaicinn ri cùl na deilbh. Tha an t-ainm Loidse Thualachain air an taigh seo cuideachd agus tha e suidhichte ann an seann pharaiste Chrombail, Inbhir Ailein 's Àbhaidh. <br /> <br /> Thathar a' creidsinn gun deach a dhealbhadh le Alasdair Ros. Chaidh a thogail airson Mgr MacCorcadail à Dalcroy agus a bhean agus tha fìor dheagh sheallaidhean den Spè rim faicinn ann. Is e togalach clàraichte aig Ìre B a th' ann.<br /> <br /> Is e Corbett ann am Moireabh a th' ann am Beinn Ruaidhneis (beinn eadar 2,500 agus 3,000 feet no 762.0 agus 914.4 meatairean). Tha a' bheinn, a tha 2,759 troighean (841m), mòr-chordte am measg luchd-coiseachd mar thoradh air na seallaidhean mìorbhaileach a tha rim faicinn ann. Air latha soilleir, chithear sia siorrachdan bhon bheinn: Siorrachd Obar Dheadhain, Banbh, Moireabh, Siorrachd Inbhir Narann, Siorrachd Inbhir Nis, Siorrachd Rois, Cataibh, agus Gallaibh <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>