Caisteal nan Granndach
PC_GM_POSTCARDS_032

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

togalach; togalaichean; ailtireachd

Grantown Museum Photographic Collection

Tha Caisteal nan Granndach suidhichte 2.3 km an iar thuath air Baile nan Granndach. <br /> <br /> Chaidh a' chiad iomradh sgrìobhte a thoirt air an tùr ann an 1536. Aig an àm sin, bha an togalach agus an talamh timcheall air le 'Duncan le Gaunte of Fruychy', a fhuair iad mun bhliadhna 1450. <br /> <br /> Chuir Sir Maoldòmhnaich Grannd an t-ainm 'Caisteal nan Granndach' air a' chaisteal ann 1694 agus chaidh an caisteal a leudachadh iomadh turas rè an t-17mh agus an 18mh linn. Chaidh an caisteal ath-nuadhachadh agus a leudachadh anns na 1750an leis an ailtire Albannach Iain Adam, agus b' e Adam a dhealbhaich an aghaidh chruaidh air taobh tuath an togalaich. <br /> <br /> 'S ann à teaghlach de dh'ailtirean ainmeil a bha Iain Adam (1721-1791). B' e a athair Uilleam Adam, a dhealbhaich Taigh Hopetoun faisg air Dùn Èideann agus dhealbhaich a bhràthair Raibeart Adam Ceàrnag Tearlaig ann an Dùn Èideann agus Caisteal Culzean ann an Siorrachd Air. <br /> <br /> Chan eil duine a' fuireach ann an Caisteal Ghrannd aig an àm seo agus tha an togalach ann an droch staid aig an àm seo <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>