B oillsgeadh dhen t-Seann Drochaid, Baile nan Granndach
PC_GM_POSTCARDS_129

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach

bridges; rivers;

Grantown Museum Photographic Collection

Cairt-phuist a bheireadh "A Peep of the Old Bridge, Grantown on Spey". Tha Seann Drochaid Spè air Abhainn Spè 1.5km an ear-dheas air Baile nan Granndach. 'S ann à clach-ghràin a chaidh a dèanamh agus chaidh a togail ann an 1754 leis a' Mhàidsear Uilleam Caulfield, am fear a ghabh àite an t-Seanalair Wade. Bha i air an rathad armailteach a' dol o Chùbar Aonghais gu ruige Dùn Deòrsa. Tha facail snaidhte air an drochaid a tha ag ràdh, "AD 1754. 5 companeis of the 33rd Regement Colonel Charles Hay. Ended"<br /> <br /> Thogadh drochaid ùr, mu 1km gu deas air Baile nan Granndach, a ghabh àite na Seann Drochaid seo. 'S ann à cruadhtan a tha an Drochaid Ùr air a dèanamh agus chaidh a deilbh le companaidh einnseanarachd Blyth is Blyth. Chaidh a fosgladh gu h-oifigeil an 11mh Dùbhlachd 1931 <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: gosmuseum@btconnect.com"> Taigh-tasgaidh Baile nan Granndach</a>