Anns a' ghleann "an Druim", A' Mhanachainn
PC_GWW_03
glinn
bealaichean
aibhnichean
In the valley of the Dhruim, Beauly

Bha Seòras Washington MacUilleim (1823-1893) na dhealbhadair stèidhichte ann an Obar Dheathain a shiubhail air feadh Alba is thall-thairis a' togail dhealbhan den dùthaich mun cuairt, agus a' cleachdadh seòmar-dorcha ri-giùlan. Thog e dealbhan den Bhàn-righ Bhictoria, is fhuair e coimisean bhuaipe a chum ath-thogail Baile Mhoireil a chlàradh ann an dealbhan. 'S e thog an dealbh tha seo.

Tha Clàr-àitean Òrdanais airson Alba (dreach ùr, Dùn Eidinn 1901) a' toirt iomraidh air An Druim, a' cleachdadh litreachadh beagan eadar-dhealaichte:
'A river-gorge in Kilmorack Parish, Inverness-shire, extending about 2 or 3 miles south-westward from Kilmorack church and traversed by the river Beauly. It is flanked by steep mountain acclivities, clothed with birch and pine; is fringed, along the river's brinks, by rows of oaks, alders, and weeping birches; is swept, along the bottom, by a series of cascades over shelving masses of red sandstone; and has, altogether, a romantically picturesque character'.

Gheibhear tuilleadh fiosrachaidh mun Mhanachainn aig www.kilmorack.com, Comann Dualchais Cille Mhòraig, a thug an dealbh seo dhuinn

dealbhadairean; dealbhadaireachd; glinn; bealaichean; aibhnichean