An tiomnadh aig Niall Gobha (1 à 6)
Lìonradh Thasglann na h-Alba
fìdhleireachd
tiomnaidhean
Tiomnaidhean SCAN
Will of Neil Gow (1 of 6)

'S e seo an tiomnadh aig Niall Gobha a chaochail ann an 1807, a bha Lìon Thasgaidhean na h-Alba cho coibhneil agus a thoirt.dhuinn.

Tha cuimhne air Niall Gobha (1727 - 1807) mar chumadir-ciùil, mar fhoillsichear-ciùil, agus, gu h-àrid, mar fhìdhlear. Bha e ag obair aig Diùc Athaill ach bhiodh e a' cluich cuideachad aig cèilidhean is aig dannsaidhean san sgìre, le dòigh-chluiche annasach. Rinn e puirt is ceòl Shrath Spè agus ceòl-dannsa de sheòrsaichean eile. 'S dòcha gur h-e m fonn Lament for the Death of his Second Wife an ceòl ais ainmeile aige.

[In margin] 'Test[ament] Test[amentar]y Umquhil Neil Gow 1808 3 Sworn above the Value of one Thousand Pound St[erlin]g & under the value of fifteen hundred Pound Signed P.B. [Main text] The Testament Dative and Inventary of the Debts and Sums of Money which were addedted and Resting owing to the Umquile Neil Gow in Inver at the time of his Death who died upon the first day of March Eighteen hundred and Seven made and given up by himself on the twenty second day of December Eighteen hundred and Six In so far as concerns the nomination of'

Niall Gobha; Diùc Athaill; ceòl; fìdhleireachd; tiomnaidhean; Tiomnaidhean SCAN

SCAN Wills