Aiken Drum
PC_CHRISTINASTEWART_BAIRNSKIST_06

An' his name was Aiken Drum

Aiken Drum

clann; seinn; ceòl; clàradh-fuaim; òrain-ghnìomh; rannan; Albannach; leanabachd

Bairn's Kist (CD)

'S e òran chloinne tradaiseanta Albannach a th' ann an 'Aiken Drum'. Tha e air a chur an rian agus air a sheinn an seo le Cairistiona Stiùbhart, a bhios a' seinn agus a' teagasg òrain tradaiseanta Albannach.<br /> <br /> There came a man tae oor toun<br /> Tae oor toun, tae oor toun<br /> There came a man tae oor toun<br /> His name was Aiken Drum<br /> <br /> Refrain<br /> And he played upon a ladle<br /> A ladle, a ladle<br /> He played upon a ladle<br /> An' his name was Aiken Drum<br /> <br /> His hair was made of wiggly wool...<br /> <br /> His eyes were made of buttons...<br /> <br /> His nose was made of a bottle cork...<br /> <br /> His arms were made of rulers...<br /> <br /> His hands were made of plastic plates...<br /> <br /> His fingers were made of felt tip pens...<br /> <br /> (Tarraing timcheall air aon leanabh air pàipear mòr, agus anns gach rann cur air an dealbh na rudan a tha dèanamh na pìosan dhen chorp. Tha na rannan stèidhichte air rudan a fhuair sinn anns an t-seòmar, ach dh'fhaodadh basgaid a bhith agad deiseil!)<br /> <br /> Tha an t-òran ri fhaighinn air an CD ' Bairn's Kist' le Cairistiona Stiùbhart, air a bheil cruinneachadh de dh'òrain tradaiseanta Albannach air an taghadh gus inbhich a bhrosnachadh gu bhith a' seinn, a' cluichd agus a' cleasachd ri cloinn òga. Rinn Cairistiona a bhuineas do dh' Inbhir Nis, rannsachadh air òrain tradaiseanta mar phàirt de a ceum on oilthaigh. Tha i a-nis ag obair le buidhnean de gach aois, a' seinn agus a' teagasg òrain tradaiseanta.