The Big Ship
PC_CHRISTINASTEWART_BAIRNSKIST_10

The Captain says it'll never, never do

The Big Ship

clann; seinn; ceòl; clàradh-fuaim; òrain-ghnìomh; rannan; Albannach; leanabachd

Bairn's Kist (CD)

'S e òran chloinne tradaiseanta Albannach a th' ann an 'The Big Ship'. Tha e air a chur an rian agus air a sheinn an seo le Cairistiona Stiùbhart, a bhios a' seinn agus a' teagasg òrain tradaiseanta Albannach.<br /> <br /> The big ship sails through the Ealy Alley oh<br /> The Ealy Alley oh, the Ealy Alley oh<br /> The big ship sails through the Ealy Alley oh<br /> On the last day of September<br /> <br /> And the Captain says it'll never, never do<br /> Never, never do, never, never do<br /> The Captain says it'll never, never do<br /> On the last day of September<br /> <br /> And the big ship sails too slow, too slow...<br /> <br /> And the Captain says...<br /> <br /> And the big ship sails too fast, too fast...<br /> <br /> And the captain says...<br /> <br /> (Rann 1 - A' seamh ann ann cearcall, gluais gu clì leis a' cheòl. Rann 2 - Fhathast ann an cearcall, seas anns a' bhad, dèan aodann gruamach, agus gluais do sgealbag mar gum biodh tu a' trod. Lean ort, luath is mall, car mu seach.<br /> <br /> Tha an t-òran ri fhaighinn air an CD ' Bairn's Kist' le Cairistiona Stiùbhart, air a bheil cruinneachadh de dh'òrain tradaiseanta Albannach air an taghadh gus inbhich a bhrosnachadh gu bhith a' seinn, a' cluichd agus a' cleasachd ri cloinn òga. Rinn Cairistiona a bhuineas do dh' Inbhir Nis, rannsachadh air òrain tradaiseanta mar phàirt de a ceum on oilthaigh. Tha i a-nis ag obair le buidhnean de gach aois, a' seinn agus a' teagasg òrain tradaiseanta.